Onze financieel echtscheidingsdeskundige begeleidt jouw echtscheiding van A tot Z.
Een echtscheiding is een treurige gebeurtenis. Er komen in een korte tijd veel vragen op je af, ook op financieel vlak. Daarom hebben wij een echtscheidingsdeskundige in huis. Iemand die al je onzekerheden wegneemt en je begeleidt bij alle stappen die je tijdens je scheiding doorloopt. Zodat je exact weet waar je aan toe bent en je je financiële zorgen kan loslaten.
Uiteraard helpen wij je daarbij en kunnen we altijd rekenen op onze betrouwbare samenwerkingen met verschillende advocaten en notarissen.
Omdat je vast wel vragen over Financieel echtscheidingsadvies hebt.
En wij daar natuurlijk antwoord op hebben.
De duur van de alimentatie is voor de partner en het kind niet hetzelfde. Je kind krijgt alimentatie tot het zelfstandig is en in zijn/haar eigen onderhoud kan voorzien of als hij/zij 21 jaar wordt. Het is mogelijk dat je ook daarna nog onderhoudsplichtig bent, indien je kind een lichamelijke of geestelijke handicap heeft.
Je ex-partner krijgt alimentatie totdat hij/zij hertrouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat, gaat samenwonen of op een andere wijze over voldoende inkomen beschikt. Is dat niet het geval en je hebt samen kinderen, dan stopt de betalingsplicht na 12 jaar. Heb je geen kinderen samen of duurde het huwelijk korter dan 5 jaar, dan is de duur van de partneralimentatie even lang als de duur van het huwelijk.
Dit zijn wettelijke bepalingen. In sommige gevallen kan hiervan, in overleg, worden afgeweken.
De alimentatie wordt bepaald aan de hand van twee factoren. Ten eerste wordt er gekeken naar de behoefte van degene die de alimentatie ontvangt. Wat zou hij/zij moeten ontvangen om in levensonderhoud te kunnen voorzien, rekening houdend met de levensstijl tijdens het huwelijk? Ten tweede wordt er gekeken naar de draagkracht van degene die de alimentatie betaalt. Wat kan die persoon in feite betalen?
Om een antwoord te vormen op beide vragen, worden diverse inkomsten en kosten opgenomen in de alimentatieberekening. Je financieel adviseur beschikt over professionele software om een nauwkeurige alimentatie te kunnen berekenen. Maak een vrijblijvende afspraak en krijg een antwoord op al je vragen omtrent alimentatie.
Er gelden verschillende regels voor ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen.
In geval van ouderdomspensioen zijn je rechten vastgelegd in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wet VPS). Die wet zegt dat er altijd aanspraak bestaat op een deel van de pensioenrechten van de ander. Deze wet is van toepassing als je onderling niets anders hebt vastgelegd. Het is ook mogelijk om af te zien van elkaars pensioenrechten, als je bijvoorbeeld beiden een gelijkwaardige pensioenregeling hebt. Ben je getrouwd op huwelijkse voorwaarden en zijn daarin pensioenrechten opgenomen, dan is de situatie anders. In dat geval gelden er specifieke regels voor echtscheidingen voor of na 1 mei 1995.
Het nabestaandenpensioen is het pensioen dat iemand zelf heeft opgebouwd. Dat is persoonsgebonden en hoeft daarom niet verdeeld te worden. Daarop kan je dus geen aanspraak maken in geval van scheiding. Laat je goed informeren en begeleiden door je financieel adviseur omtrent de verschillende regels aangaande je pensioen en echtscheiding.
Meer vragen? Ga naar onze FAQ pagina voor alle antwoorden
Zie ook:
A+B Adviesgroep; 8 financiële disciplines onder één dak. Volledig + Deskundig + Toegankelijk
Behoefte aan deskundig advies of een geruststellend antwoord?
Wij zijn de A+B Adviesgroep in de regio nijkerk
contact onsWaarom zouden we het zelf vertellen, als anderen het veel beter kunnen?
Het is prettig dat ik altijd met administratieve vragen terecht kan en snel antwoord krijg.
La Royale
zakelijk
"Als er vragen zijn, staan zij direct voor je klaar!"
Bouwman en van Dijk
zakelijk
Dankzij hun professionaliteit achter onze schermen kunnen wij onze winkel sterk voortzetten!
Hoda Wonen
zakelijk
Wij gaan er vanuit deze samenwerking nog jaren voort te zetten!
Hair Style
zakelijk
© Copyright 2024 - A+B Adviesgroep
Webdesign: Reclamestal